preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Starčevića Viljevo

 > Naslovnica
VIJESTI

ODRŽAVANJE NASTAVE - VAŽNA OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Scheibl, 23. 11. 2020. 11:08

Dragi učenici i roditelji!

Zbog složene epidemiološke situacije u našoj županiji te kako bismo smanjili mogućnost prijenosa virusa koji uzrokuje bolest COVID-19 i tako zaštitili sebe i druge, nastava će se u OŠ Ante Starčevića Viljevo do kraja polugodišta održavati po modelu B (mješoviti oblik nastave) na sljedeći način:

  1. Za učenike 1. do 4. razreda nastava se održava u školskoj ustanovi
  2. Za učenike 5. do 8. razreda:
  • od 25. studenog do 4. prosinca 2020. održava se nastava na daljinu
  • od 7. prosinca do 18. prosinca 2020. nastava se održava u školskoj ustanovi
  • od 21. prosinca do 23. prosinca 2020. nastava se održava na daljinu

Navedeni model B se primjenjuje do početka zimskih praznika (24. prosinca 2020.) i podložan je promjenama, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

            Nastava na daljinu preko platforme Teams održavat će se prema rasporedu za taj tjedan, ali uvijek počinje u 7:30. Molim učenike da i ovaj puta odgovorno pristupe pohađanju nastave i izvršavanju svojih radnih obveza te da svoje kretanje svedete na minimum.

            Budimo odgovorni i čuvajmo svoje i zdravlje drugih!

 [više]

Preventivne aktivnosti u 6.a

Autor: Sandra Vrbešić, 26. 11. 2020. 09:35

Mjesec borbe protiv ovisnosti  u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu.

 

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Marijana Lazar, 17. 11. 2020. 17:48

Početkom tjedna započelo je obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Budući da je ove godine datum obilježavanja  državni blagdan, glavno obilježavanje je dan uoči.

Zbog epidemioloških mjera nismo bili u mogućosti prirediti obilježavanje za sve razrede na jednom mjestu, nego su učiteljice hrvatskog jezika i povijesti u predmetnoj nastavi obilježili na svojim satima, a učitelji razredne nastave sa svojim učenicima.

 [više]

Matija Vlašić dobio priznanje i nagradu za pjesmu „Štit Hrvatske“

Autor: Sandra Vrbešić, 13. 11. 2020. 11:40

Povodom 29. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara i humanitarne biciklističke vožnje od Osijeka do Vukovara „Biciklom tragom sjećanja“ , Lions klub Vukovar, već tradicionalno u studenom raspisuje Državni literarni natječaj pod nazivom „Napiši pjesmu i osvoji bicikl“ za učenike osnovnih škola. Ove je godine bilo preko 400 prijavljenih učenika iz cijele Hrvatske. Na tom je natječaju, naš učenik, Matija Vlašić (6.b) dobio posebno priznanje za pjesmu „Štit Hrvatske“ a za nagradu dobit će repliku vukovarskog vodotornja.

 [više]

Dan ljubaznosti - nova aktivnost u sklopu eTwinnig projekta Me, Myself & I

Autor: Sandra Vrbešić, 13. 11. 2020. 11:03

6.a zajedno sa psihologinjom Sandrom Vrbešić svaki ponedjeljak 6. sat marljivo radi na eTwinnig projektu Me, Myself & I. Do sada su se učenici i psihologinja  predstavili ostalim sudionicima projekta, riješili su upitnik o mentalnom zdravlju, napravili maskotu te obilježili Dan mentalnog zdravlja. Na radionici u ponedjeljak, 9.11.2020. učenici su pripremili sve materijale za obilježavanje Dana ljubaznosti što je nova projektna aktivnost.

 [više]

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA ! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirna Scheibl, 28. 10. 2020. 12:46

Dragi učenici i roditelji!

U petak, 30. listopada 2020. nastava u matičnoj i svim područnim školama će se odvijati na daljinu prema rasporedu toga dana. Nastava za sve učenike matične škole, bez obzira u kojoj su smjeni, počinje u 7:30. Nastava u područnim školama počinje uobičajeno u 8:00 sati.

Za učenike razredne nastave nastava će se odvijati u obliku koji dogovorite s učiteljicom ili učiteljem. Učenici predmetne nastave prate nastavu preko platforme Teams. Ukoliko se učenik ne prijavi i ne sudjeluje na nastavi, evidentirat će mu se izostanak za taj dan. Svim učenicima predmetne nastave koji nemaju uređaj na kojem mogu sudjelovati u nastavi, osigurani su tableti.

Vjerujemo da će ova odluka o održavanju nastave na daljinu u petak, 30. listopada te jesenski odmor za učenike u ponedjeljak 2. studenoga i utorak 3. studenoga, doprinijeti stabilizaciji epidemiološke situacije na našem području.

Stoga vas molimo da tih pet dana komunikaciju i kretanje zaista svedete na minimum te vrijeme provodite u svojim domovima kako bismo svojom odgovornošću doprinijeli smanjenju širenja zaraze.

Podsjećam i na obvezu roditelja da kontaktiraju školu ukoliko je učeniku uvedena mjera izolacije ili samoizolacije.

 

                                                   S poštovanjem,

Blaženka Škrlec, ravnateljica

 

U prilogu ove vijesti možete vidjeti tijek nastavnog dana.

 [više]

Aktivnosti u sklopu eTwining projekta Živimo zeleno PŠ Ivanovo

Autor: Marijana Lazar, 29. 10. 2020. 11:09

zgrada PŠ Ivanovo

Učenici i učiteljice PŠ Ivanovo vrijedno su prionuli realizaciji aktivnosti u sklopu eTwining projekta Živimo zeleno.

Prikaz aktivnosti redovito objavuljuju na stranici svoje područne škole.

Ovim putem pozivaju sve Vas da posjetite njihovu stranicu i pogledate kako teku aktivnosti.

 [više]

Moja najdraža knjiga - radionica u 6.b

Autor: Mirna Scheibl, 29. 10. 2020. 10:13

U utorak, 27. listopada, na satu razrednika obilježili smo Mjesec knjige, koji se obilježava od 15.10. do 15.11. U goste nam je došla Mirna Scheibl, školska knjižničarka, koja nam je ispričala puno toga o važnosti čitanja knjiga.

Nakon toga smo izradili plakat na istu temu, te smo se zajedno s knjižničarkom bacili na izradu ježića od starih knjiga što nam je svima bilo jako zanimljivo.

 [više]

RADOVI U NAŠEM VRTU

Autor: Marijana Lazar, 26. 10. 2020. 12:42

Unatoč trenutnoj nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji gdje je rad naše zadruge Čuvarkuća sveden na najmanju moguću mjeru, ipak pojedine sekcije još ovo lijepo vrijeme koriste za radove.

 [više]

Dan jabuka u PŠ Podravska Moslavina

Autor: Marijana Lazar, 21. 10. 2020. 22:03

Ove školske godine su se učiteljice Suzana Nikolić, Marija Schweigert te učitelj Josip Vrban i  njihovi učenici  iz OŠ Ante Starčevića Viljevo,  PŠ Podravska Moslavina  uključili su u eTwining projekt Dan jabuka.

eTwinning projekt Dan jabuka - 2020. autorski je projekt učiteljice Patricije  Burazin, a u PŠ P.Moslavina je realiziran kroz listopad - 2020.g.

 [više]

Dan jabuka u 3.a Viljevo

Autor: Sandra Vrbešić, 21. 10. 2020. 14:09

U utorak, 20.10.2020. učenici 3.a i učiteljica Zdravka obilježili su Dan jabuka. Na satu Hrvatskog jezika učenici su iznosili asocijacije na temu jabuka. Bilo je raznih ideja i zaključili smo da jabuka ima važno mjesto u našim životima jer se spominje od Adama i Eve pa sve do današnjih dana – Appla.

 [više]

Mjesec hrvatske knjige

Autor: Mirna Scheibl, 19. 10. 2020. 12:14

Razlistaj se! moto je ovogodišnjeg obilježavanja nacionalne manifestacije koja se održava već 25 godina od 15.listopada do 15.studenog.  Programi obilježavanja ove godine su posvećeni planetu Zemlji, a u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje.

U našoj školi program obilježavanja započeli smo postavljanjem panoa ispred  školske knjižnice, a tijekom cijelog mjeseca održavat ćemo različite zanimljive radionice.

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Sandra Vrbešić, 19. 10. 2020. 09:09

Kao i svake godine, u listopadu se obilježavaju Dani kruha, Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Svake godine do sada obilježili smo nekim prigodnim programom, a ove godine zbog epidemioloških mjera učenici su svoj dan obilježili u svojim razredima na satu razrednika.

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u 1.razredu PŠ P.Moslavina

Autor: Marijana Lazar, 19. 10. 2020. 21:51

U petak, 16. listopada 2020.g., u školi u Podravskoj Moslavini, integracijom sadržaja kroz predmete vjeronauk, hrvatski jezik, priroda i društvo, likovna kultura, učenici 1.razreda, njihov učitelj i vjeroučiteljica obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

 [više]

IZRADA ŠTITOVA NA SATU POVIJESTI

Autor: Marijana Lazar, 15. 10. 2020. 22:15

Ovaj tjedan na satu povijesti nastojali smo se vratiti u srednji vijek, razdoblje Križara i vitezova.

U sklopu nastavne teme Utjecaj križarskih ratova na europska i hrvatska društva učenici 6. a i 6.b razreda  imali su mini projekt u kojem su trebali izraditi križarski ili vlastiti štit te ga opisati – što predstavljaju simboli na njemu.

 [više]

Dječji tjedan u PŠ Moslavina

Autor: Marijana Lazar, 14. 10. 2020. 21:46

crtež kredom, cvijeće i natpis Volim školu!

U petak, 9. listopada 2020. učenici i učitelji PŠ P. Moslavina obilježili su Dječji tjedan i lijepo se zabavili.

 

 [više]

Dan mentalnog zdravlja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sandra Vrbešić, 14. 10. 2020. 20:28

U ponedjeljak, 12.10.2020. učenici 6.a, zajedno sa psihologinjom Sandrom Vrbešić i učiteljicom glazbene kulture Martinom Kustura, obilježili su Dan mentalnog zdravlja  u sklopu eTwinning projekta Me, Myself & I. Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 10. listopada Svjetskim danom mentalnog zdravlja. Obilježava se svake godine, a cilj mu je podizanje svijesti o problemima mentalnog zdravlja diljem svijeta kao i poticanje na ulaganje u sustav podrške mentalnom zdravlju.

 [više]

Dan jabuka 2020.

Autor: Marijana Lazar, 13. 10. 2020. 10:29

Ove školske godine su se učenici od 1. do 4.razreda PŠ podravska Moslavina i njihove učiteljice Suzana Nikolić, Marija Schweigert te učitelj Josip Vrban, uključili u eTwining projekt Dan jabuka - 2020.

Projekt će realizirati u mjesecu listopadu 2020.

Projekt Dan jabuka autorski je projekt učiteljice Patricije  Burazin.

 [više]

Dječji tjedan

Autor: Sandra Vrbešić, 9. 10. 2020. 13:08

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Raspored zvona (PN)

UČITELJI/NASTAVNICI

UČENICI I RODITELJI

Udžbenici
Jelovnik

Priloženi dokumenti:
STUDENI.doc

Raspored sati
VIRTUALNA KNJIŽNICA

e Lektira

Školska knjižnica

Katalog knjižnice

 

 

Konzultacije
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa (mala)
Koliko vremena dnevno provedeš na Internetu?
Korisni linkovi


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 10. 2013.

Ukupno: 124826
CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Starčevića Viljevo / Kralja Tomislava 1, HR-31531 Viljevo / os-astarcevica-viljevo.skole.hr / ured@os-astarcevica-viljevo.skole.hr
preskoči na navigaciju