2020-10-14 20:28:31

Dan mentalnog zdravlja

U ponedjeljak, 12.10.2020. učenici 6.a, zajedno sa psihologinjom Sandrom Vrbešić i učiteljicom glazbene kulture Martinom Kustura, obilježili su Dan mentalnog zdravlja  u sklopu eTwinning projekta Me, Myself & I. Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 10. listopada Svjetskim danom mentalnog zdravlja. Obilježava se svake godine, a cilj mu je podizanje svijesti o problemima mentalnog zdravlja diljem svijeta kao i poticanje na ulaganje u sustav podrške mentalnom zdravlju.

Psihologinja Sandra učenike je upoznala s pojmom mentalnog zdravlja te kroz razgovor i primjere učenici su dobili savjete o tome kako mogu pridonijeti očuvanju svog mentalnog zdravlja. Učenici su dobili na poklon karticu sa savjetima za brigu o mentalnom zdravlju.  Jedan od savjeta bio je da pjevaju, plešu i sviraju jer glazba je lijek.

Drugi dio radionice vodila je učiteljica glazbene kulture Martina Kustura. Učenici  su izabrali udaraljke za koje je dokazano da imaju višestruko pozitivan učinak na mentalno zdravlje ljudi.

Zajedničkim muziciranjem uvježbali smo pjesmu Parnog valjka Uhvati ritam. Uz obilje smijeha i dobre atmosfere učenici su zajedno sa psihologinjom i učiteljicom ipak nakratko uspjeli i uhvatiti ritam.

Učenicima se bubnjanje jako  svidjelo i jedva čekaju isporuku djembi, koje nam uskoro stižu u školu. Radionica je ocijenjena s čistom peticom uz želju da što prije ponovimo ovakve aktivnosti.

Djelić atmosfere na radionici možete pogledati u videu koji se nalazi u prilogu.

 


Osnovna škola Ante Starčevića Viljevo