2021-02-12 11:21:00

Mudrost za virtualnu sigurnost

Povodom Dana sigurnijeg interneta, učenici 5.a razreda sa svojom učiteljicom Karin Bockovac na satu hrvatskoga jezika upoznali su se s najpopularnijim medijem današnjice, njegovim dobrim i lošim stranama. 

Sudjelovali su i bili zainteresirani u aktivnostima na temu medijskih navika, kritičkog prosuđivanja medijskih sadržaja te sigurnosti na internetu. Samostalno su izradili i predstavljali svoje plakate na temu Mudrost za virtualnu sigurnost sa savjetima za sigurno ponašanje na internetu.

 

Dobre i loše strane interneta

Internet ima mnoge dobre i korisne strane.

Važno je uspješno se koristiti internetom, njegovim mogućnostima i vrijednostima. Volim internet jer brzo pronalazim potrebne informacije i učim. Omogućava mi zabavu, odmor i opuštanje, a posebno me raduje velik broj knjiga koje mogu čitati u elektronskom obliku.

Aktivna sam na Viberu, volim se dopisivati s prijateljima i rodbinom. Ljubiteljica sam zvijezda i planeta i još sam sretnija kada o tome  istražujem i učim na internetu.

Internet ima i loših strana, nedostataka o kojima učimo u školi i od roditelja. Naučila sam kako se ponašati na internetu i biti na oprezu. Samostalno sam izrađivala plakat sa savjetima o sigurnom ponašanju na internetu koje moramo znati.

 Marija Knežević, 5.a

 

Učenici 7. i 8.-ih razreda na satu informatike također su  obilježili  Dan sigurnijeg interneta 2021. pod ovogodišnjim nazivom  "Dan boljeg interneta". Rješavali su kviz, izradili digitalni poster i pogledali neke videozapise.

 

 

učiteljica Karin Bockovac i učitelj Tomislav Bošnjak


Osnovna škola Ante Starčevića Viljevo