2021-02-22 18:03:50

Maketa srednjovjekovnog grada

Tijekom veljače učenici 6. a i 6. b razreda na satima povijesti su se upoznali sa srednjovjekovnim načinom života. U sklopu nastavne teme Srednjovjekovno društvo – građanin, plemić i seljak saznali su kako su ljudi živjeli u navedenom razdoblju, čime su se bavili, kako su izgledali srednjovjekovni gradovi i sela. Zainteresirani za srednjovjekovni način života, učenici su dobili razredni projekt u kojem su trebali izraditi maketu srednjovjekovnog grada.

Zajedničkim dogovorom sastavili smo plan izrade.

Prvo su učenici trebali izraditi plan izgleda grada. Poznavajući sadržaje koje smo obradili, zajednički su došli da zaključka da grad mora imati zidine, crkvu, kuće, polja, pašnjake, obrtničke radionice, ulazak u grad, kule i dr.

Dogovorili smo da materijal treba biti prirodan – kartonske kutijice, grančice, papir. Međusobno su se podijelili što će tko napraviti i donijeti za dva tjedna u školu. Tijekom sata ponavljanja, od pripremljenih izrađenih dijelova nastao je grad prema zadanom planu.

 

Moram pohvaliti kreativnost učenika, angažiranost i veliku motiviranost koju su učenici pokazali u izradi grada. Velike pohvale svim učenicima i ponekim roditeljima koji su se uključili u zajedničku realizaciju plana.

Učiteljica povijesti, Ana Kinjerovac


Osnovna škola Ante Starčevića Viljevo